Porvoon Imetystukiryhmä käynnisti keväällä pipoprojektin, jossa keräämme kauniita ja suloisia pieniä pipoja Porvoon Synnytysosaston vastasyntyneille. Inspiraatio lähti tästä Iltalehden artikkelista: www.iltalehti.fi/perhe/2012032415367711_pr.shtml

Pipoja ahkeroidaan koko kesä ja syksy aina Pohjoismaiden Imetysviikolle asti eli vkolle 42. Imetysviikolla luovutamme kaikki meille toimitetut pipot kerralla synnytysosastolle.

Miksi tämmöiseen projektiin kannattaa lähteä mukaan? Monestakin syystä!

Esim.

* Autamme sairaanhoitopiiriä säästötalkoissa. HUS:n isoissa sairaaloissa on jo luovuttu puuvillapipojen käytöstä ja tilalle on tullut kertakäyttöisiä tuubipipoja. Tuubipipot ajavat asiansa ja pitävät kyllä vauvojen päät lämpiminä, mutta ne eivät kyllä ole mitään kaunistuksia pienen vastasyntyneen päässä.


* Osoitamme arvostusta kaupunkimme erinomaista, aidosti kaksikielistä ja kodinomaista synnytysosastoa kohtaan. Ei ole Suomen synnytysosastoilla itsestäänselvyys saada palvelua myös ruotsinkielellä. Pienet synnytysosastot ovat vähän väliä otsikoissa kun sairaanhoitopiirit etsivät niiden lakkauttamisella uusia säästömahdollisuuksia, ollaan kiitollisia että Porvoon osasto saa edelleen jatkaa toimintaansa. Porvoossa näkee päivänvalon vuosittain n. 900 vauvaa.

*Hyväntekeväisyys tekee hyvää myös tekijälle. Neulominen/virkkaaminen on varsinaista terapiaa!

Lisätietoa projektista saa Suvi Vainiolta Porvoon Imetystukiryhmästä.
 
Kaikki mukaan!